Main Menu

Our school

Tags

Harry MulderKweek nummer: Z893

Sinds februari 2013 heb ik en mijn vogels een nieuw onderkomen in Nieuw-Amsterdam.


Ik ben Harry Mulder geboren en opgegroeid in Drenthe. Als klein jongetje ben ik opgegroeid met dieren. In de kinderjaren met konijnen cavia's kippen en dergelijke in de jeugd jaren met sier en post duiven, en in mijn twintiger en dertiger jaren had ik dwerggeiten. Het wedstrijd element heb ik altijd al gehad. Zo ging ik al als tiener met konijnen naar de tentoonstellingen en later met de duiven, toen al met succes want regelmatig zat ik toen in de prijzen.

Ook met de dwerggeiten heb ik menig club, provinciale en nationale kampioenschappen gewonnen.

Mijn eerste show vogels waren Grasparkieten die ik in 1988 kocht. De eerste Agaporniden kocht ik in 1992 op de vogelmarkt in Meppel: een koppel wildkleur Fischeri's
Nadat deze succesvol een nestje hadden groot gebracht was mijn interesse in de Agaporniden gewekt.
Door het bezoeken van diverse vogeltentoonstellingen in de regio kwam ik in contact met andere Agaporniden kwekers.
Bij één van hun kocht ik mijn eerste koppel wildkleur Personatus.

Ook hiermee werd al snel succesvol gekweekt.

Al snel kwam mijn eeuwige drang om goede en mooie dieren te houden boven. Ik begon mee te doen met vogelshows. Na goede resultaten bij de plaatselijke show, via de regionale en provinciale shows, kwam mijn eerste grote succes in 2002 op de landelijke show in Apeldoorn. Goud met een wildkleur Personatus.

Reeds in het volgende jaar wist ik de Europese top te halen door met een wildkleur Personatus Europees kampioen te worden. De jaren daarna ben ik mij naast de enkelingen ook gaan richten op stammen. Hiermee haalde ik in 2003 met een stam wildkleur personata's en bij de enkeling Fischeri de Europeese titel.

Na de Europeese titel moest ook de Wereld titel veroverd worden. Dit gebeurde met een stam personata's op de mondiale show in Duitsland. Ook haalde ik hier zilver met een Personata en Fischeri enkeling.
Inmiddels staat de teller op:
10 x Nederlands kampioen.
7 x Europees kampioen
5 x wereld kampioen

Niet alleen wildkleur maar ook kleur mutanten kunnen op mijn interesse rekenen. Zo heb ik ook de blauw serie Personata's en Lutino Fischeri's, en sinds mei 2013 heb ik de blauw serie fischeri weer in mijn bezit. Naast Agaporniden heb ik ook een 4 broed koppels goudmantel Rosella's. Deze Rosella's kun je binnen kort ook op de show's verwachten.

Hoe ziet mijn seizoen er uit.

Eind juli begin ik de tentoonstellingsvogels te selecteren, allemaal vogels van het voorlaatste jaar of ouder. Wel 40 vogels komen in mijn traningskooien na gecontroleerd te zijn op gebroken of beschadigde veren. Deze vogels worden elke dag getraind om op de stok te gaan zitten. Meestal naar een paar dagen weten de vogels het wel . Zo kan ik ze goed beoordelen op houding en type. Vogel die uitgeselecteerd worden, worden gebruikt voor de kweek of worden verkocht. Later worden jonge vogels toegevoegd voor selectie van jonge tentoonstellings vogels. In augustus/september begin ik met het selecteren van mijn broedkoppels. Eerst komen de mannen in de broedkooien zodat ze kunnen wennen aan hun nieuw omgeving. Twee weken later worden de poppen toegevoegd, dit gaat altijd goed. Weer twee weken later worden de blokken toegevoegd en takken gegeven. En nu maar hopen op nieuwe kampioenen. Jonge vogels worden al in het blok geselecteerd. De mooiste uit het blok mag blijven soms 2 vogels. De andere vogels worden verkocht. De mooiste uit het blok worden regelmatig beoordeeld op type anders worden ze als nog uitgeselecteerd. En alles word nauwkeurig bij gehouden in de computer.

Vriendelijke groet Harry Mulder

Over Harry
Over Harry
Over harry
Previous Next Play Pause
1 2 3

Back to top